Безглютеновий хліб із зеленої гречки

Інгредієнти:

  • 2 зелених кислих яблука (150 г)
  • 75 г води (7,5 столові ложки)
  • 130 г зеленої гречки (або 14 столових ложок борошна з зеленої гречки)
  • Льон (35 г або 4,5 столових ложки з верхом)
  • Спеції за смаком (сіль, сушений часник, майоран, розмарин)

1. Перемолоти в кавомолці льон.

2. 25 грамів меленого льону залити теплою водою, змішати та дати постояти 5 хвилин. Має вийти консистенція «лляного яйця».

3. Решту меленого льону висипати в миску для тіста. Додати борошно зеленої гречки, спеції та сіль. Ретельно змішати.

4. Очистити яблука від шкірки та натерти їх до «лляного яйця».

6. Додати отриману суміш до сухих інгредієнтів та ретельно змішати.

7. Викласти у форму, посипати насінням кунжуту чи гарбуза. Запікати у розігрітій до 180°С духовці (поки встромлена у хліб зубочистка не вийде чистою).

Хліб смачний у гарячому та холодному вигляді.

 

Авторка рецепту: менторка Веган Челенджу Софія Остимчук

 

 

 

© ВеганЧелендж 2019

contact@veganchallenge.com.ua

Маєте запитання?
Тут є відповідь!