fritatta

Фрітата

Рослинна версія італійського омлету з різними додатками, котру зазвичай готують на плиті на маленькому вогні чи в духовці.

Інгредієнти:

  • 20 г нутового борошна⠀
  • 200 мл води⠀
  • 3 ст.л. оливкової олії⠀
  • щіпка солі, перець

Додатки: пів цибулі, жменя оливок, базилік, розмарин, орегано.

Приготування:

  1. Борошно змішати з водою, олією та спеціями — добре перемішати, щоб не було грудочок. Можна також скористатись блендером.
  2. Розігріти духовку до 180°C. Приготувати форму для випікання: якщо вона має антипригарне покриття, буде достатньо змастити олією, якщо ні - встелити пергаментом.
  3. Нарізати додатки та поєднати їх з нутовим тістом. Посипати травами.
  4. Випікати фрітату 30-40 хвилин.

Авторка рецепту: Hanna Veganna