ua_hummus
Portions: 5

Хумус із в'яленими томатами

Інгредієнти

  • Відварений нут - 400г
  • Половинки в'ялених помідорів - 7-10 шт.
  • Олія від в'ялених помідорів - 2-3 ст.л.
  • Сік чверті лимона
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Кунжутна паста (тахіна) - 5 ст.л.
  • Петрушка, червоний і чорний перець, сіль - за смаком

1. Відварити нут до м'якої консистенції (не забувайте, що нут необхідно замочити в холодній воді принаймні на ніч!). За бажанням, нут можна взяти консервований.

2. Для приготування кунжутної пасти слід: обсмажити кунжут на сухій сковорідці, дати йому охолонути. Взбити у блендері протягом двох хвилин (доки суміш не стане вологою), наприкінці додати столову ложку оливкової (чи іншої) олії. Також можете придбати готову тахіну.

3. Додати до кунжутної пасти в блендер всі інші інгредієнти та взбити до однорідного стану на невеликій швидкості. 

4. Змішати отриману масу із подрібненими в'яленими томатами, чи просто посипати ними готовий хумус при подачі. 

Хумус – це закуска, його подають із лавашем, хлібцями або овочами. Це смачно, просто та корисно. Смачного!

Авторка рецепту: Любов Ковальчук