ua_ramen
Portions: 5

Рамен з «Мівіною/Ролтоном»

Ситний, насичений та аромантий рамен, але з місцевих інгредієнтів. Повний відео-рецепт знайдете тут

Інгредієнти:

  • Мівіна чи Ролтон (грибний смак) - 180г (4 пачки)
  • Хумус - 250г
  • Гриби (гливи чи шиїтаке) - 300г
  • Помідори - 250г
  • Коріандр/петрушка та молода цибуля - 1 пучок
  • Норі - 3 листи
  • Сухий часник та ін.спеції - за смаком
  • Кунжут і соєвий соус - за смаком на порцію

Приготування: 

1. Нарізати гриби, помідори та зелень. Подрібнити листя норі (можна використовувати ножиці чи ступку).

2. Засмажити гриби на великому вогні до золотистої скоринки. 

3. Зменшити вогонь і додати помідори. Тушкувати, доки помідори не стануть м'якими. Додати зелень, а через 2 хвилини зняти з вогню. 

4. Закип'ятити 2 літри води. Додати лапшу (разом із спеціями) та тримати на середньому вогні, доки вона не стане м'якою.

5. Додати до лапші увесь хумус, ретельно зремішати до однорідної кремової консистенції бульону.

6. Додати подрібнене листя норі та готові гриби з помідорами. Накрити кришкою, зняти з вогню та залишити на 15 хвилин. 

7. Розлити в тарілки, посипати кунжутом. Додати соєвий соус за смаком. Насолоджуватися!

 

Авторка рецепту: Алевтина Козачок