ua-lentilsoup
Portions: 5

Суп-пюре з сочевиці

 

Інгредієнти:

  • Червона сочевиця - 1 скл.
  • Картопля - 4 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста/порей - 1 шт. 
  • Каррі - 2 ч.л.
  • Мускатний горіх - дрібка
  • Сіль - за смаком
  • Рослинна олія - 1 ст.л.
  • Вода чи овочевий бульйон - 1,2 л

Приготування:

1. Сочевицю промити. Картоплю та моркву очистити, нарізати невеликими кубиками. Цибулю подрібнити.
2. У невеликій каструлі розігріти половину столової ложки рослинної олії, вкинути туди цибулю та злегка обсмажити на найменшому вогні, постійно помішуючи (1-2 хвилини).
3. Додати картоплю, моркву, сочевицю, воду/бульон і каррі. Довести до кипіння, варити на маленькому вогні до готовності овочів.
4. Зняти з вогню, додати дрібку мускатного горіху. Подрібнити все блендером до однорідної консистенції.

Посипати насінням чи зеленню для подачі. Смакувати!

Авторка рецепту: Катерина Максименко