Вареники з картоплею та грибами

Інгредієнти:

  • 2 великі картоплини
  • 1 цибуля
  • Рослинна олія
  • 4-5 печериць
  • Спеції (сіль, перець, коріандр, суміш трав)
  • 2 склянки борошна

1. Відварити 2 великі картоплини. Відвар залишити для тіста.

2. Цибулину нарізати кубиками та засмажити на рослинній олії. 

3. Додати до цибулі нарізані печериці та обсмажити до готовності. Посолити й поперчити, додати інші спеції та сушені трави за смаком.

4. Зробити пюре з відвареної картоплі та змішати з грибною засмажкою.

5. Просіяти борошно в глибоку миску, додати сіль і спеції за смаком. У центрі зробити невелике заглиблення, вилити в нього гарячий картопляний відвар. Вимісити, щоб тісто стало гладким і пластичним. Накрити рушником і залишити на 20-30 хвилин.

7. Розкатати з тіста кола потрібного розміру, додати начинку та сформувати вареники.

8. Варити в підсоленому окропі близько 5-7 хвилин.

Подавати зі свіжою зеленню та олією. За бажанням, із несолодким соєвим йогуртом замість сметани. Смачного!
 

Авторка рецепту: менторка Веган Челенджу Валерія Шалапута

 

 

 

© ВеганЧелендж 2019

contact@veganchallenge.com.ua

Маєте запитання?
Тут є відповідь!