Порції: 2

Запечені баклажани з нутом і соусом а-ля песто

Інгредієнти

  • 2 баклажани середнього розміру
  • 1 чашка нуту, вареного або консервованого
  • ½ ч.л. коріандру
  • ½ ч.л. кмину
  • ½ ч.л. паприки
  • оливкова олія
  • сіль і перець
  • 1/3 чашки арахісу
  • 1 зубчик часнику
  • 1 чашка листя петрушки
  • сік ½ лимона

1. Розігріти духовку до 200°С.

2. Застелити деко алюмінієвою фольгою та змастити дуже тонким шаром оливкової олії.

3. Розрізати обидва баклажани уздовж навпіл. Змастити зріз тонким шаром оливкової олії. Посипати сіллю.

4. У невеликій мисці змішати нут, коріандр, кмин, паприку, столову ложку оливкової олії та дрібку солі.

5. Розподілити нут на другій формі для запікання в один шар (можна викласти все на одну форму).

6. Запікати поки найтовща частина баклажанів не стане дуже м'якою, а нут підрум'яниться (близько 35-40 хвилин).

7. Для приготування "а-ля песто" змішати часник, петрушку, ¼ чашки арахісу, дрібку солі, лимонний сік і 2-3 столові ложки оливкової олії в блендері. Блендерувати поки маса не стане трошки рідшою за класичний соус песто.

8. Дістати баклажани та нут з духовки. Полити кожний баклажан "песто" і зверху викласти запечений нут. Смачного!

 

 

 

 

© ВеганЧелендж 2019

contact@veganchallenge.com.ua

Маєте запитання?
Тут є відповідь!