uamother

Веганство заради діточок: сім історій мам

Щороку, другої неділі травня, Україна святкує День матері. Цьогоріч це свято припадає на 10 травня. І саме напередодні цього дня ми вирішили поділитися з вами історіями мам, котрі вирішили пройти Веган Челендж заради своїх діток щоб зробити їх харчування кориснішими, або ж щоб краще їх зрозуміти.

Знайомтесь із нашими героїнями!

Юлія Д. (до Челенджу дотримувалася традиційного харчування)

Після подолання проблеми зайвої ваги дійшла висновку, що найкращою їжею є рослинні продукти, а споживати  м’ясо зовсім не обов’язково. До того ж, 2-річний син Юлії з народження не вживав м’яса та риби, жодних сосисок та пельменів –  сам відмовлявся  їсти! Тож мама й не наполягала, напевне діти без нав’язаних поглядів краще знають, що їсти). Правильно вибудувати раціон з Веган Челенджем було легше – багато доступної інформації про рослинне харчування.  Кулінарні переконання Юлії аскетичні – готує максимально просту їжу, по можливості вживає продукти сирими та переконана, що веганство – це стиль життя, що змінить світ на краще!

Ольга А. (до Челенджу дотримувалася традиційного харчування)

30 років,за фахом дизайнерка.  Виховує маленького сина, який сам відмовився від вживання м’яса. Юлія переконана, що наш організм  сам краще знає, що йому потрібно, а діти до цього найбільш чутливі, тож варто лише прислухатися! Наразі старається поступово зменшити кількість продуктів тваринного походження у раціоні родини – пробує нові рецепти, смаки та цікаві поєднання, постійно експериментує. Саме у цьому чудово допоміг Веган Челендж! Адже тут  завжди є можливість отримати нову інформацію, запитати поради,переглянути підбірку рецептів!

Отже, радить пройти Веган Челендж тим, хто прагне змін у харчуванні, адже з підтримкою завжди легше!

І. М-Б. (Мала традиційне харчування до Челенджу)

30 років, виховує двох діток-дошкільнят. Прагне зробити їх раціон здоровішим та прищепити правильні харчові звички з дитинства. Саме тому долучилася до Веган Челенджу, щоб дізнатися більше про рослинну їжу. «Інформація була цікавою, учасники та учасниці ділилися своїми історіями, це цікаво було читати» - розповідає Ірина. А ще вважає, що єдиною порадою буде – спробуйте!

Наталя М. (до Челенджу була вегетаріанкою)  за освітою вчитель англійської мови та інструктор з флай- та хатха- йоги. Має 13-річний досвід вегетаріанства та виховує 6-місячного сина. Цікавиться правильним харчуванням з наукової точки зору, тож, коли випадково натрапила на “Веган Челендж”, зацікавилась інформацією щодо веганського харчування. Практикувати веганство почала ще під час вагітності, з цікавості, контролюючи необхідні речовини за допомогою додатків. Остаточною причиною переходу на веганство стало народження сина, адже Наталя бажала для нього здоров’я.

Спробувати веганство радить всім, а особливо тим, хто вважає, що це — дорожче, ніж традиційне харчування.

Ольга Б. (до Челенджу була вегетаріанкою) за професією економістка, працює менеджеркою. На “Веган Челендж” натрапила випадково та вирішила спробувати, оскільки має досвід вегетаріанства і поступово відмовляється від усіх продуктів тваринного походження, а також хоче прищепити цю філософію і своєму синові. 9-місячний хлопчик Ольги досі не вживав м’яса та молочної продукції, чудово себе почувається і має зразкові аналізи. До року Ольга планує перевести дитину повністю на рослинне харчування, щоб не привчати до продуктів тваринного походження.

За час Челенджу переконалася, що веганство — це здорово, повноцінно та корисно! “Цікаво було дізнатись, що абсолютно всі традиційні страви та продукти мають рослинні альтернативи,  — ділиться Ольга — що не лише не відрізняються за смаком, а й значно корисніші!”

Тож Ольга радить спробувати “Веган Челендж” навіть тим, хто не має наміру ставати веганом, адже це можливість отримати нові знання, рецепти та цікаво провести час.

Тетяна П. (мала традиційну дієту до “Веган Челенджа”) 46-ти річна вчителька.  Коли її донька самостійно відмовилась від м’яса, зацікавилася темою рослинного харчування, щоб підтримати її та забезпечити повноцінний раціон. Та чим більше інформації дізнавалась, тим більше переконувалась, що це “єдиний правильний вибір”. Тому згодом разом з донькою прийняла рішення відмовитись від усіх продуктів тваринного походження. 

“Вирішила спробувати  “Веган Челендж”, адже дізнатись більше щодо обраного життєвого шляху — завжди цікаво! — згадує Тетяна. — А компетентне, з посиланням на надійні джерела підтвердження твоїх переконань надихає та надає сил рухатися далі!” 

Завдяки Челенджу Тетяна дізналась не лише нові рецепти та продукти, а й магазини та виробників веганської продукції, літературу та цікавих людей.

Наталя М. (до Челенджу була вегетаріанкою)  за освітою вчитель англійської мови та інструктор з флай- та хатха- йоги. Має 13-річний досвід вегетаріанства та виховує 6-місячного сина. Цікавиться правильним харчуванням з наукової точки зору, тож, коли випадково натрапила на “Веган Челендж”, зацікавилась інформацією щодо веганського харчування. Практикувати веганство почала ще під час вагітності, з цікавості, контролюючи необхідні речовини за допомогою додатків. Остаточною причиною переходу на веганство стало народження сина, адже Наталя бажала для нього здоров’я.

Спробувати веганство радить всім, а особливо тим, хто вважає, що це — дорожче, ніж традиційне харчування.

Як бачимо, рослинне харчування приваблює таких різних людей, але об'єднує їх одне - прагнення харчуватися здорово та етично! Ми пишаємося такими чудовими учасниками та бажаємо всім матерям бути здоровими та перебувати у гармонії зі своїми дітьми! Зі святом вас!