b12vitamin

Вітамін В12

Вітамін В12 виробляють мікроорганізми, тож у рослинній їжі його немає. Збагачені продукти та харчові додатки є його єдиними надійними джерелами. Існує думка, що цей вітамін є у водоростях і ферментованих продуктах, але це не так

Насичені продукти:

·        Вітамін В12 додають до деяких альтернатив молочних продуктів, веганських намазок, харчових дріжджів та екстрактів дріжджів, сухих сніданків

·        Вживайте ці продукти щонайменше два рази на день

·        Намагайтеся щодня вживати 3 мікрограми вітаміну В12 із насичених продуктів

Харчові додатки:

·        Вживайте щонайменше 10 мікрограмів щодня чи 2000 мікрограмів  щотижня 

Кількість вітаміну В12, указана вище, може здатися великою порівняно з рекомендованою нормою для дорослих. Проте ця кількість є безпечною та допоможе переконатися, що ви отримаєте цього вітаміну достатньо. Тіло краще поглинає В12 у невеликих кількостях, тому чим рідше ви його споживаєте, тим більша доза необхідна. До того ж, не існує верхньої межі норми споживання вітаміну В12, адже жодного токсичного ефекту на людину не було виявлено.

Ви також можете помітити, що різні вітаміни містять різні форми вітаміну. Ціанокобаламін є рекомендованим, адже він є найбільш стабільним та дослідженим. Ваше тіло перетворює його на дві активні форми вітаміну В12, а саме метилкобаламін та аденозилкобаламін.